2021 рік. Стандарти регулювання трудових відносин: правові норми ЄС та України

02 серпня о 14:08

З серпня 2021 року Всеукраїнська професійна спілка працівників туристичної галузі, санаторно-курортної сфери та готельного господарства разом з Київським інститутом гендерних досліджень розпочали реалізацію ініціативи «Стандарти регулювання трудових відносин: правові норми ЄС та України», яка підтримана Українською національною платформою Форуму громадянського суспільства Східного партнерства (УНП ФГС СхП). 

Підтримку надано в рамках проєкту «Підтримка діяльності Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства  у 2021-2023 рр.», який адмініструє Інститут економічних досліджень та політичних консультацій за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Мета ініціативи: підготувати аналітичний документ, в якому представити порівняльний огляд положень законодавчих актів, які наразі розробляються та обговорюються в Україні щодо стандартів регулювання трудових відносин в Україні та країнах ЄС, включаючи питання рівності та недискримінації та виконати оцінку їх соціального та гендерного впливу; залучити організації громадянського суспільства до обговорення ефективності пропонованих владою змін до законодавчих актів в сфері соціально-трудових відносин та можливих рекомендацій для органів влади та громадськості.

Тривалість: серпень-листопад 2021 року.

В рамках реалізації ініціативи планується здійснити огляд чинних нормативно-правових актів та проєктів нормативно-правових актів у сфері соціально-трудових відносин в країнах ЄС та Україні, включаючи питання рівності та недискримінації. Підготувати аналітичний документ, який обговорити в експертному середовищі. Залучити зацікавлені організації до обговорення ефективності пропонованих владою змін до законодавчих актів в сфері соціально-трудових відносин та можливих рекомендацій для органів влади та організацій громадянського суспільства. Поширити результати дослідження серед цільової аудиторії проєкту.

Довідково: Київський інститут гендерних досліджень працює та є членом Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства з січня 2018 року. Його представниця працює в складі Робочої групи 5 (РГ5 УНП) "Соціально-трудова політика та соціальний діалог".

Виконавиці

Контактна особа: Світлана Внучко, керівниця проєкту.

Публікації результатів проєкту:

  1. Стандарти регулювання трудових відносин: правові норми ЄС та України/ С.Внучко, М.Скорик. – К., 2021. – 63 с. / Київський інститут гендерних досліджень, 2021. – [Електронний ресурс].

  2. Резюме / Стандарти регулювання трудових відносин: правові норми ЄС та України/ С.Внучко, М.Скорик. – К., 2021. – 63 с./ Київський інститут гендерних досліджень, 2021. – [Електронний ресурс]. 

  3. Презентація результатів проєкту на Щорічній конференції УНП, Київ, листопад 2022 року

Див. також: 

  1. Почато реалізацію ініціативи «Стандарти регулювання трудових відносин: правові норми ЄС та України»

  2. Стандарти регулювання трудових відносин: правові норми ЄС та України — аналітичний огляд

  3. Українська національна платформа оприлюднила інформацію про виконання ініціативи «Стандарти регулювання трудових відносин: правові норми ЄС та України», співвиконавцем якого був Київський інститут гендерних досліджень

  4. ІНІЦІАТИВИ УНП 2021 (результати): Регулювання трудових відносин (РГ5)

  5. Експертки Світлана Внучко та Марфа Скорик завершили підготовку аналітичного огляду «Стандарти регулювання трудових відносин: правові норми ЄС та України»