2020-2021 рр. Вивчення антигендерних рухів в Україні

10 серпня о 13:08

З першого серпня 2020 року Київський інститут гендерних досліджень розпочав виконувати аналітичний проєкт «Вивчення антигендерних рухів в Україні» | “Investigating Anti-Gender Movement in Ukraine”.

Зараз в Україні спостерігаємо активний експорт антигендерних та антиліберальних ідеологій. Завдання проєкту – визначити корегуючі кроки щодо подібного експорту.

Проєкт передбачав, що аналітики сфокусуються на вивченні як анти-, так і про-гендерних рухів та позицій; звернуться до досвіду протидії антигендерним та анти-правовим ідеологіям, які жіночий рух в Україні здійснював з 2010-2012 років; висвітлять цей багаторічний напружений діалог та визначать корегуючі кроки, необхідні для фактичного дотримання прав жінок в українському суспільстві сьогодні. 

Проєкт передбачив як експертну роботу, так і консультації зацікавлених сторін. Він спрямовувався як на загальноукраїнський рівень, так і на регіони, що проявляли власне виразне політичне ставлення до питань рівності. У зв'язку з триваючою пандемією Ковід-19, впровадження цього проєкту було відкориговане, в частині консультацій зацікавлених сторін; однак доповнене ретроспективними матеріалами, починаючи з 2012 року. 

Тривалість проєкту склала 1 рік.

Проєкт виконувався за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.